Lacul ucigas – Camerun

Lacul Nyos  este un lac de crater situat într-o zonă vulcanică din Camerun, ce se află la o distanţă de 322 km NV de Yaoundé. Yaoundé este capitala Camerunuluişi al doilea mare oraş al statului ca populaţie, după Douala. Este situat în centrul ţării la 750 metri deasupra nivelul marii.

Daca sunteti fani ai misterului si sunteti mereu in cauarea aventurii, Lacul Nyos poate sa va ofere o experienta cu adevarat inedita!
Nyos, supranumit de catre localnici Lacul ucigas, si-a castigat acest renume infiorator in anul 1986. Atunci, localnicii din satul Nyos aflat in apropierea lacului au fost alarmati de un zgomot puternic venit din interiorul apelor si de un puternic cutremur de pamant. Aproape instantaneu, o tromba de apa a tasnit din mijlocul lacului iar din acesta s-a ivit un urias nor alb cu o lungime de peste 100 de metri, dupa cum sustin martorii oculari. Imediat dupa acest episod, animalele si oamenii au inceput brusc sa isi piarda cunostinta.Pe o raza de aproximativ 25 km, nimeni nu a rezstat atacului infricosatorului nor misterios.

De atunci lacul si-a schimbat aspectul, apele odinioara albastre devenind intunecate si pline de plante moarte, un aspect sinistru care sustine numele de “lac al mortii” dat de localnici lacului Nyos. Se estimeaza ca atunci, din lacul aflat in craterul unui vulcan stins, au fost eliberate in aer circa 1,6 milioane de tone de dioxid de carbon.

Tragica poveste a aprins, insa, imaginatia amatorilor de turism negru iar lacul a devenit tinta a numerosi turisti din toate colturile lumii.

Astfel, cei impatimiti de mister, de magie, sunt invitati sa-si petreaca vacanta tocmai in Africa, in Republica Camerun. Aceasta sigur va ramane ca fiind o vacanta de neuitat!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s